Китай, Казахстан, Азербайджан: планується побудувати міст через Каспій з Казахстану до Азербайджану

17 Aug, 2015 | |

Китай опрацьовує деталі будівництва моста над Каспійським морем з Казахстану до Азербайджану. Будівництво грандіозної споруди може початися вже незабаром. Про це повідомляється у програмі "Ділове час" на телеканалі "Алмати". Подробиці проекту поки не озвучуються.

Відзначається, що в даний час по сухопутному коридору з Китаю в Євросоюз іде в 100 разів менше вантажопотоку, ніж морським шляхом. Навіть у Росію з Китаю більша частина вантажів доставляється морем через Фінляндію. При цьому основні інвестиції в логістику Китай зараз спрямовує на "бірманський коридор" - приблизно в 100 разів більше, ніж готовий вкласти в "Шовковий шлях".

"Ви знаєте, що світова економіка не може сказати, що вона вийшла з кризи. Криза ще триває у світовому масштабі, навіть у такому контексті товарообіг між КНР і Казахстаном досяг 17 млрд доларів. Це помітні успіхи і очевидні для наших народів ", - сказав Генеральний Консул КНР в Алмати Чжан Вей,

За словами китайського дипломата, акцент буде зроблений на розвиток інфраструктури, зокрема, залізниці з Казахстану в китайські міста Ляньюньгань, Урумчі, Ланьчжоу.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Ми повинні продовжити надавати підтримку

Боб Коркер (Bob Corker)
Сенатор США Боб Коркер (Bob Corker) республіканець-Теннесі

Після телефонної розмови з послом США в Україні Джеффрі Пайєттом, сенатор США Боб Коркер (республіканець-Теннесі), голова сенатського комітету із закордонних справ, наголосив на подальшій

Імпічмент чи енергетична незалежність України

Richard Morningstar
Річард Л. Морнінгстар
Глобальний енергетичнний центр Атлантичної ради

Незважаючи на корупційні проблеми, які історично хвилювали цю націю, потрібно пам’ятати, що незалежно від результатів цього розслідування Україна не створила проблеми.

США потребують більш активної участі в подіях в Україні

Річард ХААС (Richard Haass)
Річард ХААС (Richard Haass), президент Ради зовнішніх зносин, США (Council on Foreign Relations)

Сполучені Штати з моменту виникнення напруги у Східних регіонах України системно працюють над тим, щоб запровадити проти Росія санкції, оскільки вона відіграє ключову роль у дестабілізації ситуації в регіоні. Поки що важко передбачити, чим може закінчитися конфлікт на Сході України.