Імпічмент чи енергетична незалежність України

28 Oct, 2019 | Річард Л. Морнінгстар | Глобальний енергетичнний центр Атлантичної ради
Richard Morningstar

Незважаючи на корупційні проблеми, які історично хвилювали цю націю, потрібно пам’ятати, що незалежно від результатів цього розслідування Україна не створила проблеми. Важливо, щоб ми не втрачали з уваги той факт, що незалежна Україна була основним двостороннім елементом американської зовнішньої політики, оскільки вона відірвалася від Радянського Союзу майже тридцять років тому. Реформа енергетичного сектору України була невід'ємною частиною цієї політики, і ми не можемо дозволити, що наша нинішня внутрішньополітична динаміка порушує монументальний момент рішення, який визначатиме майбутнє цієї галузі - і силу України в стосунках з Росією.

Під питанням стоять газопроводи "Північний потік 2" та "Турецький потік". Після його завершення будівництва трубопроводи доставлять газ безпосередньо з Росії в Німеччину та Південно-Східну Європу. Цей новий інфраструктурний ландшафт може дуже добре усунути потребу Росії в транзиті газу через Україну, позбавивши націю 2-3 мільярдів доларів за транзитні збори та призвевши до збільшення російського впливу. Поки нинішня транзитна угода між російським енергетичним гігантом "Газпром" та українською державною компанією "Нафтогаз" закінчується в кінці цього року, ні Північний потік 2, ні Турецький потік до цього часу не будуть завершені. Тому транзит повинен продовжуватися через Україну після 31 грудня. Європейський Союз (ЄС), Росія та Україна зараз ведуть переговори щодо умов можливої ​​нової транзитної угоди,

Сполучені Штати є ключовим гравцем, який працює разом з ЄС для досягнення необхідних необхідних реформ в енергетичному секторі та транзитній системі України.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Україна, ЄС: окремі результати дії зони вільної торгівлі

Сергій Даниленко
Модератор групи Geostrategy Сергій Даниленко
analytics@geostrategy.ua

Українські виробники активно використовують преференції в рамках торгівлі між Україною та ЄС. Наприкінці 2016 року вже повністю використано 11 тарифних квот:

Перемир’я на Донбасі триває, але важко говорити про те, що Росія виконує Мінські угоди.

Стівен ПАЙФЕР
Стівен ПАЙФЕР, колишній Посол США в Україні, старший науковий співробітник Інституту Брукінгса

Не зважаючи на те, що перемир’я на Донбасі триває, важко говорити про те, що Росія виконує Мінські угоди. Російські військові разом із технікою продовжують перебувати на території Донбасу, непідконтрольній Україні.

Україна повинна швидше здійснювати реформи

Ольга ОЛІКЕР
Ольга ОЛІКЕР (Olga Oliker), старший аналітик Центру стратегічних та міжнародних досліджень (Center for Strategic and International Studies)
Профессор

Віце-президент США Джо Байден під час свого останнього візиту в Україну оголосив про наміри США виділити Україні додатково 120 млн. дол. допомоги на проведення економічних реформ та боротьбу із корупцією.