Великобританія: на зупинці знайшли секретні документи

28 Jun, 2021 | |

Секретні документи британського міністерства оборони, що містять інформацію про HMS Defender та британських військових, знайшли на автобусній зупинці в графстві Кент.

В одних документах обговорюється ймовірна реакція Росії на прохід корабля через українські води біля узбережжя Криму в середу.

Інші деталізують плани можливої ​​військової присутності Британії в Афганістані після закінчення там операції НАТО під керівництвом США.

Уряд заявив, що розпочав розслідування.

Представник Міністерства оборони розповів, що конфіденційні документи втратив їхній працівник. У міністерстві відмовились від подальших коментарів.

Документи, які загалом містять майже 50 сторінок, лежали намоклою купою позаду автобусної зупинки в Кенті. У такому вигляді їх знайшли рано вранці у вівторок.

Представник громадськості, який захотів залишитися анонімним, зв'язався з ВВС, коли зрозумів, що це за знахідка.

ВВС вважає, що документи, зокрема електронні листи та презентації PowerPoint, вийшли з офісу топ-чиновника міністерства оборони.

Документи, що стосуються есмінця Королівського флоту типу 45, HMS Defender, показують, що місію, описану Міністерством оборони, як "невинний прохід через українські територіальні води" з прикритими гарматами та вертольотом у ангарі корабля, проводили з розрахунком, що Росія може відреагувати агресивно.

Документи свідчать, що місія, яка отримала назву "Op Ditroite", була предметом обговорень на високому рівні ще в понеділок, і чиновники обговорювали реакцію Росії, якщо HMS Defender підійде близько до Криму.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Росіяни не будуть дотримуватися угод

Ельмар Брок
Ельмар Брок, депутат ХДС

Депутат від  ХДС Ельмар Брок не вірить Путіну в питанні трубопроводу по дну  Балтійського моря "Північний потік 2": "Росіяни не будуть дотримуватися своїх домовленостей: якщо буде побудовано " Північний потік 2 ", український транзит закриється.

Ми повинні подвоїти нашу підтримку для України

Джин Шахін сенатор США від Нью-Гемпширу
Джин Шахін сенатор США від Нью-Гемпширу

Я вважаю, що ця стратегія повинна мати принаймні чотири компоненти: введення більш жорстких санкцій, зміцнення НАТО і наших союзників, демонструючи сильну підтримку для України, і протидія російській пропаганді.

Румунія проти додаткових передумов для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Адріан Северин (Adrian Severin)
Адріан Северин (Adrian Severin), депутат Європейського парламенту, незалежний (Румунія)

Адріан Северин, депутат Європейського парламенту, незалежний (Румунія), про підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом: