Ми повинні подвоїти нашу підтримку для України

26 May, 2017 | Джин Шахін сенатор США від Нью-Гемпширу |
Джин Шахін сенатор США від Нью-Гемпширу

Я вважаю, що ця стратегія повинна мати принаймні чотири компоненти: введення більш жорстких санкцій, зміцнення НАТО і наших союзників, демонструючи сильну підтримку для України, і протидія російській пропаганді.

Джин Шахін є відвертим критиком авторитарного режиму президента Путіна і перша в Конгресі закликала до слухань по втручанню Росії у вибори в США 2016 року. Вона недавно виступила співавтором законопроекту щодо посилення санкції відносно Росії, і внесла законопроект щодо розслідування RT News, яка відповідно до даних розвідки діє в якості пропогандистського каналу російського уряду.

Підтверджуючи свій заклик до незалежної комісії з розслідування втручання Росії в США, сенатор Джин Шахін також намітила сміливу, агресивну стратегію для покарання Путіна і протидії зусиль його режиму щоб підірвати основи американської демократії.

«У своєму виступі сьогодні я хочу вказати на втручання Росії в наших виборах в ширшому геополітичному контексті. У США і Європі, післявоєнний порядок стикається зі зростаючою і безпрецедентною загрозою. Ця загроза, просто кажучи, є Росія Володимира Путіна.

Мета Путіна відновити Росію в якості домінуючої сили і відтворити сферу радянського типу впливу вздовж її кордонів. З цією метою, його стратегія: зруйнувати, розділити і послабити трансатлантичний союз. Американські люди повинні в повній мірі зрозуміти, що робить Путін. І разом з нашими союзниками, ми повинні зупинити його.

Але завдання Путіна це більше ніж злам Американської демократії. Архітектура альянсів та партнерств була в центрі національної безпеки Америки протягом більше семи десятиліть, і вона також схильна до ризику.

Нам потрібно сміливіша, більш агресивна стратегія для покарання Росії і протидії її зусиллям з підриву нашої демократії.

Я вважаю, що ця стратегія повинна мати принаймні чотири компоненти: введення більш жорстких санкцій, зміцнення НАТО і наших союзників, демонструючи сильну підтримку для України, і протидія російській пропаганді.

По-перше, щодо санкцій. Я приєдналась до двопартійної групи сенаторів на чолі з Джоном Мак-Кейном і Беном Кардіном, щоб просувати законодавство про введення нових, більш жорстких, всеосяжних санкції щодо Росії, в тому числі на їх енергетичному секторі.

По-друге, в згоді з нашими союзниками по НАТО, ми повинні продовжувати протистояти Росії з військової точки зору.

На саміті НАТО в Варшаві влітку минулого року, альянс ратифікував рішення для розгортання багатонаціональних батальйонів - в тому числі військ США і техніки - в країнах Балтії та Східної Європи. На саміті НАТО в наступному місяці в Брюсселі, ми повинні зробити більше, в тому числі формально закликаючи Росію до відповідальності за порушення ядерного договору.

По-третє, ми повинні подвоїти нашу підтримку для України. Україна зазнала нападу, тому що вона наважилась вибрати незалежний, прозахідний курс.

Путін ясно бачить Україну як приклад: якщо Росія може порушити суверенітет України, то вона може зробити те ж саме в інших країнах, які раніше були в Радянському Союзі або його сфері впливу. І навпаки, якщо українська демократія буде успішною, це буде обнадійливим повідомленням для продемократичних активістів навіть в Росії. Ден Бер, колишній посол США в Організації з безпеки і співпраці в Європі, повідомив наш комітет у закордонних справах Сенату, що «найкращий спосіб підтримати майбутнє демократії в Росії є підтримка демократичного майбутнього, яке будується сьогодні в Україні.»

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Геополітичні аспекти Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Єжи БУЗЕК (Jerzy Karol Buzek)
Єжи БУЗЕК (Jerzy Karol Buzek), депутат Європарламенту від Польщі, політична група «Європейська народна партія»

Ми добре розуміємо і усвідомлюємо всі геополітичні моменти, які беруть свій початок у минулому, в нашій історії. І ми повністю готові тісно співпрацювати з Україною на основі Угоди про асоціацію, включно із угодою про створення зони вільної торгівлі.

Україна має чим захищатися

Едвард ЧОУ (Edward Chow)
Едвард ЧОУ (Edward Chow), експерт з питань енергетики, США

Труднощі, які сьогодні переживає Україна, носять не лише відверто негативний характер. По-перше, в Україні народилося потужне громадянське суспільство, яке може і повинно стати основним двигуном у проведенні в країні довгоочікуваних реформ.

Газпром не проводить в Європі антисланцеві кампанії

Карл ШЛІТЕР
Карл ШЛІТЕР, депутат Європейського парламенту від Швеції

Карл ШЛІТЕР (Carl Schlyter), депутат Європейського Парламенту від Швеції, Група «Зелені» \ Європейський вільний альянс», автор Резолюції Європейського Парламенту щодо екологічних наслідків видобутку сланцевого газу.