США, Україна: питання фінансової допомоги

28 Nov, 2023 | |

Спікер Палати представників Майк Джонсон заявив, що допомога Ізраїлю та Україні є пріоритетними питаннями, які потребують термінового вирішення. Спікер додав, що США не можуть дозволити в.путіну пройти маршем по Європі, відтак допомога Україні є необхідною, і це підтримують більшість конгресменів. Водночас, поруч з допомогою Україні, більшість конгресменів  підтримує зміни до міграційної політики.

Наразі, за словами Джонсона, відбувається багато дискусій, до яких також залучені сенатори, однак він  висловив впевненість щодо шансів обох пакетів міжнародної допомоги бути прийнятими до початку Різдвяних свят.

Нагадаємо, що 20 жовтня 2023 року Адміністрація Президент Джозефа Байдена внесла на розгляд Конгресу бюджетний запит на підтримку України у розмірі 61,4 мільярди доларів, який був об’єднаний із запитом на допомогу Ізраїлю.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Якщо Зеленський підведе, Україна опиниться в депресії

Ганс ван Баален
Ганс ван Баален, Президент європейських лібералів

Україна житиме у непростий період, коли новий президент і старий уряд мають у той чи той спосіб співпрацювати з парламентом, який буде переобрано у жовтні. Для цього потрібна гнучкість заради інтересів України, це може бути нелегко.

Про підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Йоханнес Корнеліс ван Баален
Йоханнес Корнеліс ван Баален, депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Альянс лібералів та демократів за Європу»

Ми вважаємо, що для України життєво необхідно мати демократичне виборче право, оскільки Угода про асоціацію – це більше, ніж просто вільна торгівля. Вона закладає наші структурні відносини, тому виборче право, яке відповідає європейським стандартам, – життєво важливе.

Газпром не проводить в Європі антисланцеві кампанії

Карл ШЛІТЕР
Карл ШЛІТЕР, депутат Європейського парламенту від Швеції

Карл ШЛІТЕР (Carl Schlyter), депутат Європейського Парламенту від Швеції, Група «Зелені» \ Європейський вільний альянс», автор Резолюції Європейського Парламенту щодо екологічних наслідків видобутку сланцевого газу.