Газпром не проводить в Європі антисланцеві кампанії

17 Mar, 2013 | Карл ШЛІТЕР, депутат Європейського парламенту від Швеції |
Карл ШЛІТЕР

Карл ШЛІТЕР (Carl Schlyter), депутат Європейського Парламенту від Швеції,

Група «Зелені» \ Європейський вільний альянс», автор Резолюції Європейського Парламенту щодо екологічних наслідків видобутку сланцевого газу.

 

Пане Карле, що Ви можете сказати про причетність «Газпрому» до фінансування в Європі антисланцевої кампанії.

-Це на сто відсотків є неправдою і повною брехнею. Натомість правдою є те, що всі дослідницькі звіти, у яких говориться, що видобуток сланцевого газу є безпечним, повністю профінансовані компаніями, які займаються цим видобутком.

 

Я із впевненістю стверджую, що «Газпром» тут ні до чого тому, що під час роботи над текстом Резолюції Європейського Парламенту щодо екологічних наслідків видобутку сланцевого газу, я зі своїми колегами зустрічався з представниками організацій, які проводять антисланцеві кампанії, у 23 країнах ЄС. Всі ці організації були надзвичайно бідними.

 

Ми допомогли їм профінансувати зйомки освітнього ролика у рамках цієї кампанії, бо вони не могли цього зробити, навіть об’єднавши всі свої зусилля.

У Швеції, наприклад, така організація має трошки грошей, але тільки тому, що земля, на якій хотіли пробурити перші свердловини для розвідки сланцевого газу, виявилася власністю місцевого герцога. Він зовсім не зрадів такому факту і профінансував антисланцеву кампанію, щоб врятувати свою землю.

Так що повірте, організації, які борються проти розгортання видобутку сланцевого газу в Європі – надзвичайно бідні, з обмеженими фінансовими ресурсами.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Конгрес має надати фінансову підтримку Україні

Бен Кардін
Бен Кардін
Сенатор США, Голова Комітету з закордонних справ Сенату

Сенатор Кардін заявив, що у той час, як багато американських сімей в родинному колі святкували День подяки, ук

Франція готова до переговорів з Путіним

Жан-Марк Эро
Жан-Марк Эро
Міністр закордонних справ Франції

Франція готова до переговорів з В.Путіним, однак жодного політичного рішення за участю Б.Асада не буде. Наразі необхідним є відновлення переговорів для забезпечення політичного переходу на основі резолюції 2254 Ради Безпеки ООН.

Якщо Зеленський підведе, Україна опиниться в депресії

Ганс ван Баален
Ганс ван Баален, Президент європейських лібералів

Україна житиме у непростий період, коли новий президент і старий уряд мають у той чи той спосіб співпрацювати з парламентом, який буде переобрано у жовтні. Для цього потрібна гнучкість заради інтересів України, це може бути нелегко.