Франція: ситуація навколо підтримки України

27 Mar, 2024 | |

Президент Франції зустрівся з лідерами представлених в парламенті політичних партій для обговорення підтримки України в т.зв. «форматі Сен-Дені». Е.Макрон поінформував політичні сили про свою позицію у підтримці України, легітимізувавши таким чином свої подальші дії всередині країни.

Зустріч відбулась напередодні парламентського голосування стосовно двосторонньої безпекової угоди України та Франції, а також після того, як президент підняв питання про можливість відправлення військ в Україну.

За результатами зустрічі Е.Макрон не робив офіційних заяв, а лідери опозиційних партій висловили свою скептичну реакцію.

Відповідно до коментарів представників президентської більшості, Е.Макрон з великою серйозністю представив необхідність швидкої мобілізації додаткових ресурсів перед обличчям російської загрози в Україні. Він розкрив ризики зміни фронту на користь російської армії. Він пояснив, що з моменту, коли ми підтримуємо Україну, але починаємо говорити, що ми себе обмежуємо, Путін ризикує отримати від цього задоволення. Йде контрнаступ, який не мав очікуваного успіху, відбувається посилення Росії в логіці територіального захоплення. Зважаючи на це, ми повинні підтримувати Україну, щоб не дати їй програти, але мова не йде про те, щоб поставити себе у войовничу позицію.

В центрі дискусії була «стратегічна неоднозначність», в умовах якої Е.Макрон закликає продовжувати чинити тиск на Кремль.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Ми повинні продовжити надавати підтримку

Боб Коркер (Bob Corker)
Сенатор США Боб Коркер (Bob Corker) республіканець-Теннесі

Після телефонної розмови з послом США в Україні Джеффрі Пайєттом, сенатор США Боб Коркер (республіканець-Теннесі), голова сенатського комітету із закордонних справ, наголосив на подальшій

Відставка генерала Флінна та відношення до Росії

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Відставка генерала Флінна також викликає додаткові питання з приводу намірів адміністрації Трампа по відношенню до Росії Володимира Путіна, в тому числі, заяви президента що пропонують моральну еквівалентність між Сполученими Штатами і Росією, незважаючи на вторгнення в Україну, анексію Криму, за

Про окремі аспекти питань європейської безпеки

Ivo Daalder
Іво ДААЛДЕР (Ivo Daalder), Постійний представник США при НАТО

Розміщення в Європі елементів системи протиракетної оборони