США: нові санкції проти Росії в сфері кібербезпеки

06 Dec, 2019 | |

Мінфін США ввів санкції у відношенні шести російських компаній - «Бізнес-столиця», «Оптима», «Трейд-Інвест», «ЦАО», «Вертикаль», «Юніком», а також хакерського угруповання Evil Corp (відома як Dridex gang) .

Крім того, в «чорний список» внесено 17 осіб, в тому громадян РФ. Це росіяни Олексій Башлики, Гульсара Бурхонова, Денис Гусєв, Андрій Плотницкий, Дмитро Слобідської, Кирило Слобідської, Дмитро Смирнов, Іван Тучков, Ігор Тараш, Артем Якубець, Максим Якубець, Тетяна Шевчук і Руслан Жмулько. Вашингтон вважає, що вони пов'язані з організацією Evil Corp.

Також у списку громадянин Узбекистану Азамат Сафаров, громадянин Ізраїлю Давид Губерман, громадянин Іспанії Карлос Альварес і громадянин Греції Георгіос Манідіс.

Джерело

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Геополітичні аспекти Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Єжи БУЗЕК (Jerzy Karol Buzek)
Єжи БУЗЕК (Jerzy Karol Buzek), депутат Європарламенту від Польщі, політична група «Європейська народна партія»

Ми добре розуміємо і усвідомлюємо всі геополітичні моменти, які беруть свій початок у минулому, в нашій історії. І ми повністю готові тісно співпрацювати з Україною на основі Угоди про асоціацію, включно із угодою про створення зони вільної торгівлі.

Перемир’я на Донбасі триває, але важко говорити про те, що Росія виконує Мінські угоди.

Стівен ПАЙФЕР
Стівен ПАЙФЕР, колишній Посол США в Україні, старший науковий співробітник Інституту Брукінгса

Не зважаючи на те, що перемир’я на Донбасі триває, важко говорити про те, що Росія виконує Мінські угоди. Російські військові разом із технікою продовжують перебувати на території Донбасу, непідконтрольній Україні.

Ми не маємо європейської армії…

Жозеф Доль ( Joseph Daul)
Жозеф Доль ( Joseph Daul), Голова Європейської народної партії в Європарламенті

Голова найбільшої політичної групи Європарламенту «Європейська народна партія» Джозеф Доль висловив своє розчарування тим, що на разі ніхто не має впевненості з приводу подальшого розвитку ситуації в Україні.