Румунія: розпочались військові навчання Platinum Eagle 18.1, Молдова приймає участь

12 Feb, 2018 | |

У 2018 році військові навчання Platinum Eagle 18.1, які проходять 11-17 лютого в навчальному центрі Babadag, Румунія,  об'єднують приблизно 300 солдатів із Болгарії, України, Молдови, Румунії та США.
Мета навчань полягає в підвищенні взаємозв'язку між військовослужбовцями-учасниками, підтримці потенціалу спільних тренінгів, підготовці до миротворчих місій, а також розвитку регіонального середовища, сприятливого для військового співробітництва.

До учасників щорічних навчань приєднались військові з Молдови, бо у 2017 році Президент Молдови Ігор Додон блокував участь Національної армії Молдови в Platinum Eagle 17.1. Додон мотивував відмову дозволити розгортання військ до спільного навчання "Platinum Eagle 2017" з відсутністю затвердженого міністра оборони (Анатоль Салару був звільнений) та відсутності аргументів на користь участі.

Цього року 60 військовослужбовців Молдови, підполковників, сержантів та солдатів з мотострілецької бригади “Dacia”  (Кахул) та 22-го миротворчого батальйону (м. Кишинів) будуть брати участь у тренінгах разом із військами з Болгарії, Грузії, Румунії, України та США. 

 

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Якщо Зеленський підведе, Україна опиниться в депресії

Ганс ван Баален
Ганс ван Баален, Президент європейських лібералів

Україна житиме у непростий період, коли новий президент і старий уряд мають у той чи той спосіб співпрацювати з парламентом, який буде переобрано у жовтні. Для цього потрібна гнучкість заради інтересів України, це може бути нелегко.

Ми прагнемо до успіху незалежної та єдиної України

Rex Tillerson
Рекс В. Тіллерсон Державний секретар США

Хоча Захід продовжує шукати нових продуктивних відносин з пострадянською Росією, на сьогоднішній день це виявилося невчасним, оскільки після спроби попереднього керівництва відновити відносини з Росією та американсько - європейськими відносинами Росія вторглась у сусідню Грузію в 2008 році та в У

Допомога для України буде

Джон Кірбі
Джон Кірбі
Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США

Питання: «Яким є рівень пріоритетності щодо ухвалення пакетів допомоги Україні й Ізраїлю?», Відповідь Дж.Кірбі: