Про підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

15 Jul, 2013 | Йоханнес Корнеліс ван Баален, депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Альянс лібералів та демократів за Європу» |
Йоханнес Корнеліс ван Баален

Ми вважаємо, що для України життєво необхідно мати демократичне виборче право, оскільки Угода про асоціацію – це більше, ніж просто вільна торгівля. Вона закладає наші структурні відносини, тому виборче право, яке відповідає європейським стандартам, – життєво важливе.

 

Потім необхідно подбати про встановлення верховенства права, зокрема забезпечення незалежності суддів. За цим іде врегулювання справи Юлії ТИМОШЕНКО. Хоча я не відношу себе до прихильників пані Тимошенко, проте, на мою думку, судова справа проти неї велася упереджено. Можливо, Юлія Тимошенко винна, це цілком можливо. Але, щоб довести це, я порадив би українським судовим органам переглянути всю справу Тимошенко від самого її початку.

Проте, варто наголосити, що порядок виконання умов підписання Угоди про асоціацію, яку висуває Європейський Союз до України, треба бачити таким чином: удосконалення виборчого законодавства, встановлення верховенства права і перегляд справи Юлії ТИМОШЕНКО.

Саме у такому, а не в зворотному порядку.

Йоханнес Корнеліс ван Баален, депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Альянс лібералів та демократів за Європу» для Geostrategy.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом є дуже важливими документом

Майкл ХЕНКОК (Michael Thomas Hancock)
Майкл ХЕНКОК (Michael Thomas Hancock), член Британського Парламенту, член Британської делегації у Парламентській Асамблеї Ради Європи

-Пане ХЕНКОК, якими, на Ваш погляд, є перспективи підписання у 2012 році Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом?

США потребують більш активної участі в подіях в Україні

Річард ХААС (Richard Haass)
Річард ХААС (Richard Haass), президент Ради зовнішніх зносин, США (Council on Foreign Relations)

Сполучені Штати з моменту виникнення напруги у Східних регіонах України системно працюють над тим, щоб запровадити проти Росія санкції, оскільки вона відіграє ключову роль у дестабілізації ситуації в регіоні. Поки що важко передбачити, чим може закінчитися конфлікт на Сході України.

Про окремі аспекти питань європейської безпеки

Ivo Daalder
Іво ДААЛДЕР (Ivo Daalder), Постійний представник США при НАТО

Розміщення в Європі елементів системи протиракетної оборони