Китай, Казахстан, Азербайджан: планується побудувати міст через Каспій з Казахстану до Азербайджану

17 Aug, 2015 | |

Китай опрацьовує деталі будівництва моста над Каспійським морем з Казахстану до Азербайджану. Будівництво грандіозної споруди може початися вже незабаром. Про це повідомляється у програмі "Ділове час" на телеканалі "Алмати". Подробиці проекту поки не озвучуються.

Відзначається, що в даний час по сухопутному коридору з Китаю в Євросоюз іде в 100 разів менше вантажопотоку, ніж морським шляхом. Навіть у Росію з Китаю більша частина вантажів доставляється морем через Фінляндію. При цьому основні інвестиції в логістику Китай зараз спрямовує на "бірманський коридор" - приблизно в 100 разів більше, ніж готовий вкласти в "Шовковий шлях".

"Ви знаєте, що світова економіка не може сказати, що вона вийшла з кризи. Криза ще триває у світовому масштабі, навіть у такому контексті товарообіг між КНР і Казахстаном досяг 17 млрд доларів. Це помітні успіхи і очевидні для наших народів ", - сказав Генеральний Консул КНР в Алмати Чжан Вей,

За словами китайського дипломата, акцент буде зроблений на розвиток інфраструктури, зокрема, залізниці з Казахстану в китайські міста Ляньюньгань, Урумчі, Ланьчжоу.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Чи викликає у вас тривогу агресивність Росії в Європі?

Майкл Хайден  (Michael Hayden)
Майкл Хайден (Michael Hayden), колишній голова ЦРУ і АНБ, США

"Путін поводиться самовпевнено, але у нього немає хороших карт в цій грі.

Україна має чим захищатися

Едвард ЧОУ (Edward Chow)
Едвард ЧОУ (Edward Chow), експерт з питань енергетики, США

Труднощі, які сьогодні переживає Україна, носять не лише відверто негативний характер. По-перше, в Україні народилося потужне громадянське суспільство, яке може і повинно стати основним двигуном у проведенні в країні довгоочікуваних реформ.

Міжнародні організації втратять свій вплив на глобальну політику

ШАЛЛЕНБЕРГ
Александр Шалленберг
Федеральний міністр з європейських та міжнародних справ Австрії

В інтерв’ю австрійським ЗМІ Міністр закордонних справ Александр ШАЛЛЕНБЕРГ окреслив наступні думки: