Через дії в Україні Росія повністю втратила довіру до себе

15 Sep, 2017 | Урсула фон дер Ляєн | Міністр оборони Німеччини
Урсула фон дер Ляєн, Міністр оборони Німеччини

Наскільки насправді великі навчання?

Точний розмір відомо лише Москві та Мінську. Сусіди та багато партнерів в НАТО припускають, що фактична кількість сил, задіяних на російській та білоруській стороні, перевищує офіційно зареєстровану кількість 12,700 військових.

Наскільки небезпечні нам плани Путіна?

Для Німеччини навчання здається десь далеко. Але я прекрасно розумію стурбованість наших союзників, які мали свій досвід з Росією, і тепер їм доводиться стикатися з такими величезними групами військ на своїх кордонах. Своїми діями в Україні Росія втратила довіру до себе.

Як НАТО готувалось до цього?

Багато було сказано про ці навчання, в тому числі про російську Раду НАТО-Росія. НАТО дуже добре реагує на цей великомасштабний військовий похід: розсудливо, з прохолодною головою, але також насторожено. Для наших балтійських союзників та поляків дуже важливо відчути солідарність союзу. Бундесвер допомагає в цьому і нашому батальйону в Литві.

Росія визнає військових спостерігачів на маневрах?

Це цілком залежить від того, що спостерігачі, яких запросила Білорусь, фактично бачать і в якій мірі Росія їх контролює. Ці питання залишаються відкритими. Чим реальніша прозорість, тим більша довіра.

 

Інтерв’ю bild.de з приводу російсько білоруських військових навчань «Захід 2017»

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Ми не маємо європейської армії…

Жозеф Доль ( Joseph Daul)
Жозеф Доль ( Joseph Daul), Голова Європейської народної партії в Європарламенті

Голова найбільшої політичної групи Європарламенту «Європейська народна партія» Джозеф Доль висловив своє розчарування тим, що на разі ніхто не має впевненості з приводу подальшого розвитку ситуації в Україні.

Допомога для України буде

Джон Кірбі
Джон Кірбі
Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США

Питання: «Яким є рівень пріоритетності щодо ухвалення пакетів допомоги Україні й Ізраїлю?», Відповідь Дж.Кірбі:

Забезпечити припинення будівництва Північного потоку 2

Тед Круз
Тед Круз
сенатор США від штату Техас

"Північний потік 2 становить серйозну загрозу національній безпеці США та нашим європейським союзникам", - сказав сенатор Тед Круз. "Закон про захист енергетичної безпеки Європи буде протидіяти експансіонізму Росії, орієнтуючи