Болгарія, Росія: триває візит російського премєра

05 Mar, 2019 | |

В Софії триває дводенний візит Прем’єр-міністра РФ Д.Медвєдева до РБ. Візит російського лідера відбувається на тлі відзначення 141-ої річниці визволення Болгарії від Османського ярма, тобто у дні провідного національного свята Республіки Болгарія. Програмою візиту Д.Медведєва до Болгарії передбачено зустріч з Прем’єр-міністром РБ Б.Борисовим «тет-а-тет» та у більш розширеному форматі, зустріч з Президентом РБ Р.Радевим, Головою Народних Зборів Ц.Караянчевою, Болгарським Патріархом Неофітом, а також відкриття Російсько-болгарського бізнес-форуму у сфері туризму. 

Передбачені також церемонії покладання квітів до пам'ятника невідомому солдату на площі ім. Олександра Невського, а також до пам’ятника Александру ІІ.До складу російської офіційної делегації входять віце-прем'єр-міністр РФ О.Голодець, міністр промисловості і торгівлі Д.Мантуров, міністр енергетики О.Новак,  міністр економічного розвитку М.Орешкін, міністр праці та соціального захисту М.Топілін, голова «Ростуризму» З.Догузова, генеральний директор «Росатому» О.Ліхачьов та голова правління «Газпром» О.Міллер.

До складу болгарської урядової делегації входили віце-прем’єр-міністри РБ Т.Дончев та Є.Захарієва, міністр фінансів В.Горанов, міністр праці та соціальної політики Б.Петков, міністр економіки Е.Караніколов, міністр енергетики Т.Петкова та міністр туризму Н.Ангелкова.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Ми не маємо європейської армії…

Жозеф Доль ( Joseph Daul)
Жозеф Доль ( Joseph Daul), Голова Європейської народної партії в Європарламенті

Голова найбільшої політичної групи Європарламенту «Європейська народна партія» Джозеф Доль висловив своє розчарування тим, що на разі ніхто не має впевненості з приводу подальшого розвитку ситуації в Україні.

Скасувати санкції США в обмін на скорочення ядерного арсеналу РФ - це віддати Україну

Ельмар Брок
Ельмар Брок
Голова комітету з закордонних справ Європарламенту

Скасувати санкції проти Росії, запроваджені США у зв'язку з анексією Криму та агресією проти України, в обмін на скорочення Москвою її ядерного арсеналу означало б "угоду про продаж свободи іншої країни", вважає чинний голова комітету Європарламенту з закордонних справ, представник німецького Хри

Експерт про ініціативу розпуску Конституційного суду

Франческо Палермо
Франческо Палермо
Професор порівняльного конституційного права університету Верони

Розвиток подій в Україні викликає стурбованість, бо погіршується. Варто зауважити, що сьогодні у багатьох країнах спостерігається помітна тенденція до загострення конфлікту між політичною та судовою гілками влади, за якого перша бере контроль над другою.