Венесуела: затримки з поставками нафти в Китай і Росію

10 Feb, 2017 | |

Державна компанія Венесуели PDVSA затримала поставки нафти в Китай і Росію на загальну суму $ 750 млн за станом на січень, повідомляє агентство Reuters з посиланням на внутрішні документи компанії.

Поставки повинні здійснюватися за програмою нафту в обмін на кредити.

Сума позик склала $ 55 млрд. При цьому вартість поставок  лише на $ 750 млн. Отримані позики Венесуела планувала направити на фінансування інфраструктурних та соціальних проектів.

Венесуела взяла кредит у Китаю на суму $ 50 млрд в обмін на поставки нафти та інших видів палива. З російської сторони позики Венесуелі видавала "Роснефть", їх обсяг склав $ 5 млрд.

Венесуела заборгувала в цілому 13,2 млн барелів нафти і нафтопродуктів компаніям з Росії і Китаю, вказує Reuters. Перебої з поставками пов'язані з нестачею сховищ, проблемами з логістикою і підготовкою танкерів.

Раніше PDVSA планувала збільшити поставки нафти в Китай в 2017 році на 55%, зокрема за рахунок скорочення експорту в Індію на 15%. У 2016 році країна стала сьомим за величиною постачальником нафти в Китай.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Україна повинна швидше здійснювати реформи

Ольга ОЛІКЕР
Ольга ОЛІКЕР (Olga Oliker), старший аналітик Центру стратегічних та міжнародних досліджень (Center for Strategic and International Studies)
Профессор

Віце-президент США Джо Байден під час свого останнього візиту в Україну оголосив про наміри США виділити Україні додатково 120 млн. дол. допомоги на проведення економічних реформ та боротьбу із корупцією.

Забезпечити припинення будівництва Північного потоку 2

Тед Круз
Тед Круз
сенатор США від штату Техас

"Північний потік 2 становить серйозну загрозу національній безпеці США та нашим європейським союзникам", - сказав сенатор Тед Круз. "Закон про захист енергетичної безпеки Європи буде протидіяти експансіонізму Росії, орієнтуючи

Чи відходить Україна «на другий план»?

Джеймс Девіс
Джеймс Девіс Професор-міжнародник із Університету Санкт-Галлена

На нещодавній Мюнхенській конференції з безпеки "українське питання" опинилося в "другому ешелоні" проблем - головними темами все ж стали нова політика США за президента Трампа та міжнародний тероризм.