Україна, рф: загибель російського генерала

06 Dec, 2023 | |

В Україні загинув російський генерал-майор Володимир Завадський, заступник командувач 14-го армійського корпусу. Це підтвердив губернатор Воронезької області Олександр Гусєв.

Губернатор Гусєв написав у телеграмі, що Завадський загинув "на бойовій посаді в зоні проведення спецоперації".

Минулого тижня кілька російських джерел, які підтримують вторгнення в Україну, повідомили про загибель заступника командувача 14 армійським корпусом.

Провоєнне видання "новоросія" повідомляло, що генерал-майор загинув у районі міста Ізюм у Харківській області. Однак Ізюм розташований в українському тилу — приблизно за 50 км від лінії фронту. Тож перебування генерала біля міста виглядає сумнівним.

За даними інших джерел, Завадський міг загинути в районі населеного пункту Кринки в Херсонській області, де російська армія останніми тижнями намагається боротися з плацдармами ЗСУ на лівому березі Дніпра.

Завадський став сьомим генералом, який загинув із початку російського вторгнення в Україну.

Чотири російські генерали (Андрій Суховецький, Володимир Фролов, Канамат Боташев і Роман Кутузов) загинули в перші чотири місяці повномасштабної війни. Потім рівно рік підтверджених втрат у найвищій ланці російських офіцерів не було.

Нових втрат російські генерали почали зазнавати з червня 2023 року — за часом це збіглося з початком українського наступу. З літа до кінця листопада загинули ще два генерали — начальник штабу 35-ї загальновійськової армії Росії генерал-майор Сергій Горячев та заступник командувача Південного військового округу генерал-лейтенант Олег Цоков.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Росіяни не будуть дотримуватися угод

Ельмар Брок
Ельмар Брок, депутат ХДС

Депутат від  ХДС Ельмар Брок не вірить Путіну в питанні трубопроводу по дну  Балтійського моря "Північний потік 2": "Росіяни не будуть дотримуватися своїх домовленостей: якщо буде побудовано " Північний потік 2 ", український транзит закриється.

Україна має чим захищатися

Едвард ЧОУ (Edward Chow)
Едвард ЧОУ (Edward Chow), експерт з питань енергетики, США

Труднощі, які сьогодні переживає Україна, носять не лише відверто негативний характер. По-перше, в Україні народилося потужне громадянське суспільство, яке може і повинно стати основним двигуном у проведенні в країні довгоочікуваних реформ.

Путін забезпечив виживання режиму Асада

Джон Маккейн
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Заява, що Росія почне виведення деяких збройних сил з Сирії сигналізує проте що Володимир Путін переконаний, що він розбомбив та знищив достатньо супротивників кривавого режиму Асада, щоб забезпечити його виживання.