Туреччина: країна стоїть на порозі конституційних змін

13 Apr, 2017 | |

51,3% турків на референдумі 16 квітня готові проголосувати за зміни до конституції, які посилять владу президента Т.Ердогана, 48,7% голосуватимуть «проти». Саме ті, хто ще не визначився, можуть суттєво вплинути на хід референдуму.
За результатами референдуму 16 квітня країна у 21-му столітті може виявитися під владою султана, чия влада мінімально обмежена парламентом. Відповідь "так" прирече Туреччину на обрану владу президента Ердогана. Відповідь "ні" дозволить туркам стримати його.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

США та Німеччина: триває важкий пошук позиції по Україні

Уільям Дроздяк (William Drozdiak)
Уільям Дроздяк (William Drozdiak), голова Американської Німецької Ради

Уільям Дроздяк (William Drozdiak), голова Американської Німецької Ради

Blake Clayton Старший радник з питань енергетики Ради зовнішніх зносин, м. Нью-Йорк

Blake Clayton
Blake Clayton Старший радник з питань енергетики Ради зовнішніх зносин, м. Нью-Йорк

Продовження погіршення ситуації в Лівії, Єгипті та інших країнах Північної Африки та Близького Сходу суттєво впливають на формування світових цін на енергоносії, у першу чергу - нафти. Я вважаю, що сьогодні США недостатньо працюють над збільшенням стратегічних обсягів нафти.

Україна повинна швидше здійснювати реформи

Ольга ОЛІКЕР
Ольга ОЛІКЕР (Olga Oliker), старший аналітик Центру стратегічних та міжнародних досліджень (Center for Strategic and International Studies)
Профессор

Віце-президент США Джо Байден під час свого останнього візиту в Україну оголосив про наміри США виділити Україні додатково 120 млн. дол. допомоги на проведення економічних реформ та боротьбу із корупцією.