США, Україна: В.Нуланд залишає Держдеп США

07 Mar, 2024 | |

05 березня Держдепартамент США повідомив про відставку заступниці Держсекретаря з політичних питань Вікторії Нуланд. Підкреслюється, що вона працювала в системі дипломатичної служби США більше трьох десятиліть під керівництвом шести президентів Сполучених Штатів та десяти Державних секретарів. Вона опікувалася політичними та економічними питаннями, була прес-секретарем, начальником апарату, заступником помічника Держсекретаря та помічником Держсекретаря, спеціальним посланником і послом.   

В.Нуланд відповідала за вирішення складних кризових ситуацій у Сахелі, Гаїті та в регіоні Близького Сходу, а також розвивала та поглиблювала партнерство з Європою та Індо-Тихоокеанським регіоном.

Окремим напрямком її діяльності була України та сприяння у протидії російській агресії з 2024 року.  

Заступник Держсекретаря з питань управління Джон Басс буде тимчасово виконувати обов’язки заступника Держсекретаря з політичних питань, поки не буде підтверджено заміну В.Нуланд.

Tags: США
ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Чи викликає у вас тривогу агресивність Росії в Європі?

Майкл Хайден  (Michael Hayden)
Майкл Хайден (Michael Hayden), колишній голова ЦРУ і АНБ, США

"Путін поводиться самовпевнено, але у нього немає хороших карт в цій грі.

Скасувати санкції США в обмін на скорочення ядерного арсеналу РФ - це віддати Україну

Ельмар Брок
Ельмар Брок
Голова комітету з закордонних справ Європарламенту

Скасувати санкції проти Росії, запроваджені США у зв'язку з анексією Криму та агресією проти України, в обмін на скорочення Москвою її ядерного арсеналу означало б "угоду про продаж свободи іншої країни", вважає чинний голова комітету Європарламенту з закордонних справ, представник німецького Хри

Тріумф Зеленського

Tor Bukkvoll
Tor Bukkvoll
старший науковий співробітник Норвезького відділу оборонних досліджень

Звичайно, занадто рано говорити, чи буде вибір Володимира Зеленського президентом для України гарним. Якби Порошенко виграв, ми б очікували продовження частинних реформ, які ми бачили за останні п'ять років. Але Зеленський є абсолютно новим для української політичної сцени.