США, НАТО: обговорено співпрацю

31 Jan, 2024 | |

Відбулася зустріч Радника Президента США з питань національної безпеки Дж.Саллівана з Генсекретарем НАТО Є.Столтенбергом.

Сторони привітали нещодавнє схвалення Туреччиною членства Швеції в НАТО та висловили спільне бажання побачити якомога швидше приєднання Швеції до Альянсу.

Генсекретар відзначив непохитну підтримку союзниками по НАТО України, яка продовжує захищатися від російської агресії. Дж.Салліван і Є.Столтенберг обговорили планування саміту НАТО у Вашингтоні у липні 2024 року та покращення військової готовності НАТО, оскільки рекордна кількість членів Альянсу перебуває на шляху виконання зобов’язань щодо двох відсотків витрат на оборону у 2024 році.

Сторони обмінялися думками щодо прогресу Альянсу в нарощуванні оборонного виробництва та висловили занепокоєння щодо експорту КНДР та закупівель росією військового обладнання КНДР, а також використання цього обладнання росією проти України. Вони також підкреслили спільну відданість членів Альянсу захищати кожний дюйм території НАТО.

 

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Забезпечити припинення будівництва Північного потоку 2

Тед Круз
Тед Круз
сенатор США від штату Техас

"Північний потік 2 становить серйозну загрозу національній безпеці США та нашим європейським союзникам", - сказав сенатор Тед Круз. "Закон про захист енергетичної безпеки Європи буде протидіяти експансіонізму Росії, орієнтуючи

Росіяни не будуть дотримуватися угод

Ельмар Брок
Ельмар Брок, депутат ХДС

Депутат від  ХДС Ельмар Брок не вірить Путіну в питанні трубопроводу по дну  Балтійського моря "Північний потік 2": "Росіяни не будуть дотримуватися своїх домовленостей: якщо буде побудовано " Північний потік 2 ", український транзит закриється.

Франція готова до переговорів з Путіним

Жан-Марк Эро
Жан-Марк Эро
Міністр закордонних справ Франції

Франція готова до переговорів з В.Путіним, однак жодного політичного рішення за участю Б.Асада не буде. Наразі необхідним є відновлення переговорів для забезпечення політичного переходу на основі резолюції 2254 Ради Безпеки ООН.