Саудівська Аравія, США: що в 110 мільярдах $

23 May, 2017 | |

Перебуваючи в Саудівській Аравії, президент Дональд Трамп підписав угоду про надання Саудівській Аравії зброї на сумму більше $ 110 млрд. Це найбільша угода з продажу зброї в американській історії.

Згідно з повідомленням ynetnews.com , пакет включає в себе чотири фрегати на базі Littoral Combat Ship, 115 танків M1A2S Abrams, 3 ракетні системи МІМ-104F Patriot PAC, термінал системи Area Defense, 48 вертольотів CH-47 Chinook, 150 вертольотів Blackhawk, а також ряд інших систем.

Нові фрегати мають замінити чотири фрегати класу Аль-Мадіна, що Саудівська Аравія, отримала з Франції в 1980их роках. Один з цих фрегатів був пошкоджений повстанцями Хуті в Ємені в січні минулого року.

Bloomberg News повідомляє, що угода спочатку була щодо двох суден заснованих на USS Freedom (LCS 1), які в даний час на озброєнні ВМС США, але була збільшена до чотирьох, і можливо ще чотирьох суден. Це перше експортне замовлення в США для корпуса LCS.

Сайт Lockheed Martin відзначає, що цей корабель комплектується дистанційно керованими 20мм гарматами, ракетами RIM-162 Evolved Sea Sparrow, ракетами дальнього радіусу дії та системою відведення торпед від корабаля AN / SLQ-25 Nixie.

Окрема угода може включати в себе до 16.000 комплектів бомб з лазерним наведенням серії Paveway. Ця зброя використовується на саудівських літаках, в тому числі F-15S Strike Eagle, Tornado IDS, і Eurofighter Typhoon.

Багато угод було розпочато за часів адміністрації Обами, але були притримані з за побоювання з приводу жертв серед цивільного населення в громадянській війні в Ємені. Саудівські військові проводили удари проти повстанців Хуті на підтримку єменського уряду.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Іран на милість Путіна, безпрецедентний, але крихкий союз

Alireza Nader
Аліреза Надер (Alireza Nader), старший аналітик корпорації RAND

Росія і Іран налагодили безпрецедентний, але крихкий союз на Близькому Сході. Російсько-Іранське співробітництво є ключовим для забезпечення виживання режиму президента Башара Асада в Сирії і знищенням повстанців зі східної частини Алеппо. Російські бомбардувальники використовували іранські війсь

Тріумф Зеленського

Tor Bukkvoll
Tor Bukkvoll
старший науковий співробітник Норвезького відділу оборонних досліджень

Звичайно, занадто рано говорити, чи буде вибір Володимира Зеленського президентом для України гарним. Якби Порошенко виграв, ми б очікували продовження частинних реформ, які ми бачили за останні п'ять років. Але Зеленський є абсолютно новим для української політичної сцени.

Експерт про ініціативу розпуску Конституційного суду

Франческо Палермо
Франческо Палермо
Професор порівняльного конституційного права університету Верони

Розвиток подій в Україні викликає стурбованість, бо погіршується. Варто зауважити, що сьогодні у багатьох країнах спостерігається помітна тенденція до загострення конфлікту між політичною та судовою гілками влади, за якого перша бере контроль над другою.