Місія Кокса-Квасьнєвського повинна діяти до саміту «Східного партнерства»

18 Apr, 2013 | Крістіан ВІГЕНІН, (Крістіан Іванов Вігенін), Депутат Європарламенту (група «Прогресивний альянс соціалістів і демократів), голова Парламентського асамблеї «Східного партнерства» |
Крістіан ВІГЕНІН

Крістіан ВІГЕНІН, депутат Європарламенту (група «Прогресивний альянс соціалістів і демократів), голова Парламентського асамблеї «Східного партнерства» про діяльність місії Кокс-Квасьнєвський:

- На мою думку, місія Кокса-Квасьнєвського була однозначно успішно. Адже саме завдяки їй Європарламенту вдалося звести міст між європейськими інституціями та українським урядом у дуже відповідальний для обох сторін момент. Я вважаю що саме завдяки діяльності цієї місії Києву і Брюсселю вдалося досягти взаєморозуміння і довіри. Були моменти, коли деякі члени Європарламенту почали втрачати терпіння, і про це йшлося в минулому звіті щодо діяльності місії, в якому пропонувалося припинити її, бо вона нібито не приносила очікуваних результатів. Проте я особисто вважаю, що місія повинна діяти і далі, щонайменше до Вільнюського саміту «Східного партнерства». На мою думку, вона буде чудовим додатковим інструментом до наших спільних зусиль, спрямованих на те, щоб нарешті підписати Угоду про асоціацію України з ЄС.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Перемир’я на Донбасі триває, але важко говорити про те, що Росія виконує Мінські угоди.

Стівен ПАЙФЕР
Стівен ПАЙФЕР, колишній Посол США в Україні, старший науковий співробітник Інституту Брукінгса

Не зважаючи на те, що перемир’я на Донбасі триває, важко говорити про те, що Росія виконує Мінські угоди. Російські військові разом із технікою продовжують перебувати на території Донбасу, непідконтрольній Україні.

Франція готова до переговорів з Путіним

Жан-Марк Эро
Жан-Марк Эро
Міністр закордонних справ Франції

Франція готова до переговорів з В.Путіним, однак жодного політичного рішення за участю Б.Асада не буде. Наразі необхідним є відновлення переговорів для забезпечення політичного переходу на основі резолюції 2254 Ради Безпеки ООН.

Ми не маємо європейської армії…

Жозеф Доль ( Joseph Daul)
Жозеф Доль ( Joseph Daul), Голова Європейської народної партії в Європарламенті

Голова найбільшої політичної групи Європарламенту «Європейська народна партія» Джозеф Доль висловив своє розчарування тим, що на разі ніхто не має впевненості з приводу подальшого розвитку ситуації в Україні.