ЄС: обговорюється спрощення вступу нових країн

21 Mar, 2024 | |

Європейська Комісія у рамках внутрішніх дискусій в Юрюсселі пропонує змінити підхід до прийому в ЄС нових членів з метою спрощення вступу України, Молдови і Зх.Балкан.

Зокрема, Брюссель пропонує дозволити країнам-кандидатам поступове приєднання до єдиного ринку ЄС, а також відмовитися від принципу одностайності, який гальмує прийняття рішень, запровадивши голосування кваліфікованою більшістю.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Експерт про ініціативу розпуску Конституційного суду

Франческо Палермо
Франческо Палермо
Професор порівняльного конституційного права університету Верони

Розвиток подій в Україні викликає стурбованість, бо погіршується. Варто зауважити, що сьогодні у багатьох країнах спостерігається помітна тенденція до загострення конфлікту між політичною та судовою гілками влади, за якого перша бере контроль над другою.

Газпром вважає сланцевий газ фантомом

Лена Коларска-Бобінська
Лена Коларска-Бобінська, депутат Європарламенту, член групи від Європейської народної партії

Лена Коларска-Бобінська, євродепутат, член групи від Європейської народної партії, про причетність «Газпрому» до антисланцевої кампанії в Європі:

Франція готова до переговорів з Путіним

Жан-Марк Эро
Жан-Марк Эро
Міністр закордонних справ Франції

Франція готова до переговорів з В.Путіним, однак жодного політичного рішення за участю Б.Асада не буде. Наразі необхідним є відновлення переговорів для забезпечення політичного переходу на основі резолюції 2254 Ради Безпеки ООН.