Чи можливі санкції проти українських політиків гомофобів?

16 Sep, 2013 | Марійе КОРНЕЛІССЕН | депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Зелені» - Європейський вільний альянс»
Марійе КОРНЕЛІССЕН

Марійе КОРНЕЛІССЕН, депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Зелені» - Європейський вільний альянс» про санкції проти українських політиків-гомофобів:

Представники офіційної влади в Україні поводять себе так, ніби сексуальних меншин у країні просто не існує. Хоча, разом із цим, українська влада намагається виглядати гарно в очах міжнародних партнерів. Але тут, в Європі, українських політиків дуже складно назвати друзями гей-спільноти.

Мені здається, що Київ намагається підтримувати своєрідну рівновагу: не дратувати почуття віруючих чи консервативно налаштованих людей і, водночас, демонструвати повагу до прав ЛГБТ. Але цей шлях важко назвати легким, адже така рівновага дуже хистка і втримати її надзвичайно складно.

Ті ж українські політики, які нехтують правами представників ЛГБТ і просувають ідею прийняття закону про заборону так званої пропаганди гомосексуалізму, повинні усвідомлювати: наслідком їхніх дій може стати відмова у в’їзній візі на територію країн ЄС.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Чи відходить Україна «на другий план»?

Джеймс Девіс
Джеймс Девіс Професор-міжнародник із Університету Санкт-Галлена

На нещодавній Мюнхенській конференції з безпеки "українське питання" опинилося в "другому ешелоні" проблем - головними темами все ж стали нова політика США за президента Трампа та міжнародний тероризм.

НАТО не бачить ознак відступу Росії від українського кордону

Єнс Столтенберг
Єнс Столтенберг
Генсек НАТО

НАТО не бачить ознак відступу Росії від українського кордону, і тому активно вивчає плани збільшення власних сил у Східній Європі у відповідь на «нову норму» російської агресії, погроз і примусу.

Геополітичні аспекти Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Єжи БУЗЕК (Jerzy Karol Buzek)
Єжи БУЗЕК (Jerzy Karol Buzek), депутат Європарламенту від Польщі, політична група «Європейська народна партія»

Ми добре розуміємо і усвідомлюємо всі геополітичні моменти, які беруть свій початок у минулому, в нашій історії. І ми повністю готові тісно співпрацювати з Україною на основі Угоди про асоціацію, включно із угодою про створення зони вільної торгівлі.