Великобританія: на зупинці знайшли секретні документи

28 Jun, 2021 | |

Секретні документи британського міністерства оборони, що містять інформацію про HMS Defender та британських військових, знайшли на автобусній зупинці в графстві Кент.

В одних документах обговорюється ймовірна реакція Росії на прохід корабля через українські води біля узбережжя Криму в середу.

Інші деталізують плани можливої ​​військової присутності Британії в Афганістані після закінчення там операції НАТО під керівництвом США.

Уряд заявив, що розпочав розслідування.

Представник Міністерства оборони розповів, що конфіденційні документи втратив їхній працівник. У міністерстві відмовились від подальших коментарів.

Документи, які загалом містять майже 50 сторінок, лежали намоклою купою позаду автобусної зупинки в Кенті. У такому вигляді їх знайшли рано вранці у вівторок.

Представник громадськості, який захотів залишитися анонімним, зв'язався з ВВС, коли зрозумів, що це за знахідка.

ВВС вважає, що документи, зокрема електронні листи та презентації PowerPoint, вийшли з офісу топ-чиновника міністерства оборони.

Документи, що стосуються есмінця Королівського флоту типу 45, HMS Defender, показують, що місію, описану Міністерством оборони, як "невинний прохід через українські територіальні води" з прикритими гарматами та вертольотом у ангарі корабля, проводили з розрахунком, що Росія може відреагувати агресивно.

Документи свідчать, що місія, яка отримала назву "Op Ditroite", була предметом обговорень на високому рівні ще в понеділок, і чиновники обговорювали реакцію Росії, якщо HMS Defender підійде близько до Криму.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Наступною жертвою збройної агресії можуть стати країни Балтії

Max Boot
Max Boot, старший аналітик з питань міжнародної безпеки, Рада з міжнародних відносин, США

 Після того, як Росія в 2014 році розпочала військову агресію проти України, виникло стійке відчуття того, що за Україною наступною жертвою збройної агресії можуть стати країни Балтії.

Міжнародні організації втратять свій вплив на глобальну політику

ШАЛЛЕНБЕРГ
Александр Шалленберг
Федеральний міністр з європейських та міжнародних справ Австрії

В інтерв’ю австрійським ЗМІ Міністр закордонних справ Александр ШАЛЛЕНБЕРГ окреслив наступні думки:

Місія Кокса-Квасьнєвського повинна діяти до саміту «Східного партнерства»

Крістіан ВІГЕНІН
Крістіан ВІГЕНІН, (Крістіан Іванов Вігенін), Депутат Європарламенту (група «Прогресивний альянс соціалістів і демократів), голова Парламентського асамблеї «Східного партнерства»

Крістіан ВІГЕНІН, депутат Європарламенту (група «Прогресивний альянс соціалістів і демократів), голова Парламентського асамблеї «Східного партнерства» про діяльність місії Кокс-Квасьнєвський: